تعیین ضريب مقاومت مدل شناورسري 60 از طريق تجربی

همايش ملي پژوهش هاي كاربردي در علوم و مهندسي

بدری، محمدعلی  -  مولانا، پویا-  سکاکی، عبدالله

چکیده :

دراين تحقيق به تعيين مقاومت كل يك مدل كشتي متعلق به سري 60 و اعتبار سنجي نتايج آن به روش ITTC-57 پرداخته شده است. به منظور اعتبارسنجي نتايج از يك مدل متعلق به سري 60 كه نتايج آزمايشات برروي آن در9 موسسه معتبر د رژاپن ازجمله دانشگاه هاي يوكوهاماو هيروشيما مورد تائيد قرارگرفته استفاده شده كه نتايج آن درهفدهمين كنفرانس ITTC مطرح و اعتبار آن محرز گرديده است. اين مدل داراي طولي برابر 7 متر و از آنجا كه ساخت و آزمايش چنين مدلي و با چنين ابعادي درآزمايشگاه دانشگاه صنعتي اصفهان امكان پذيرنبوده با مقياس كردن ابعادآن ، مدلي با طول 5/1 متر وضريب بلوكي 6/0 مترطراحي و ساخته شده است. دراين تحقيق مدل 7 متري تست شده درژاپن با عنوان "مدل 1" و مدل 5/1 متري تست شده درحوضچه دانشگاه صنعتي اصفهان باعنوان "مدل 2" نام برده شده است. مقايسه نتايج دو مدل حاكي از طرحي دردست مدل برقراري تشابه مناسب و محاسبه صحيح ضريب مقاومت باقي مانده با خطايي حدود 8 درصد براي استفاده هاي كاربردي مي باشد.